De Jong Accountants en Adviseurs heeft opgetreden als exclusieve M&A-adviseur voor de aandeelhouders van Workfix bij de gedeeltelijke verkoop van de aandelen aan Augias Flex. Een traject én resultaat waar we trots op zijn.

Workfix is een uitzendorganisatie dat bedrijven in de regio Brabant ondersteunt bij haar logistieke processen. Door de gedeeltelijke overname door Augias Flex krijgen de ondernemers van het Tilburgse uitzendbureau de kans om verder te groeien. Uitzendbureau Workfix, opgericht in 2017, blijft onder haar huidige naam bestaan.

Groeistrategie

In de afgelopen jaren hebben de ondernemers van Workfix nagedacht over welke strategie het beste past om schaalbaar te kunnen groeien. Workfix heeft de afgelopen jaren een stevige groei doorgemaakt, zowel in omzet als in rendement. Dit is het gevolg van de succesvolle uitzendformule van de Workfix. De gedeeltelijke overname door Augias Flex is daarom een logische volgende stap.

“Voor ons is de gedeeltelijke overname door Augias Flex een fantastische kans. De continuïteit van ons uitzendbureau en een goede strategie richting de toekomst is de afgelopen tijd een belangrijk thema geweest. Augias Flex geeft ons toegang tot een groter netwerk én biedt ondersteuning van de backoffice”, aldus mede-eigenaar Daan Beekers. “We zijn er van overtuigd dat we samen grote stappen gaan zetten.”

De juiste partner om verder te groeien

Aansluiten bij Augias Flex is voor de aandeelhouders van Workfix een logische keuze. Augias Flex neemt geheel of gedeeltelijk ondernemingen over die actief zijn op de Nederlandse flexibele arbeidsmarkt. Uitzendbureaus die onderdeel worden van Augias Flex krijgen de expertise en ervaring van 300 specialisten, van marketing tot sales en van finance tot legal. Gecombineerd met nieuwe recruitmenttechnologie zorgt dit voor efficiënte administratieve processen, snelle financiële afhandeling en optimaal kandidatenbeheer. Dit bespaart veel tijd, levert meer uitzendkrachten en werkgevers op én zorgt hiermee voor verdere groeipotentie.

Daan Beekers zegt hierover: “Met deze deelname krijgen we het beste van twee werelden; de ondernemersgeest van eigenaren Bart, Freek en mijzelf, gecombineerd met de expertise en schaalbaarheid van Augias Flex.”

Onderdeel van JEX

Augias Flex is een zelfstandig opererende organisatie, opgericht door JEX. Hierdoor kunnen de bij Augias Flex aangesloten bedrijven profiteren van de geavanceerde technologische oplossingen die dit Rotterdamse softwarebedrijf de arbeidsmarkt biedt.

Beleiding tijdens overname

Met onze ervaring hebben wij Workfix begeleid gedurende het gehele overnameproces. De (gedeeltelijke) verkoop van je bedrijf is een emotioneel en intensief traject, waarbij wij namens verkopers de regie voerden richting koper en haar adviseurs. Het is daarbij belangrijk om goed te luisteren wat partijen samen willen bereiken. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een voor alle partijen succesvolle deal. Wij stonden de verkopende ondernemers bij vanaf de onderhandeling tot aan closing.

Ook eens praten over groeibegeleiding?

De begeleiding van deze overname heeft binnen ons kantoor plaatsgevonden onder leiding van Remi van Liempd. Wil jij ook eens van gedachten wisselen of groeibegeleiding van jouw onderneming iets voor jou is? Neem dan contact met hem op: 06 – 16 478 092.