De onderneming

GVT Transport & Logistics is actief in transport en logistiek en dochter van GVT Group of Logistics BV. Met een team van meer dan 750 professionals, 1000 trekkende en getrokken eenheden en een warehouse capaciteit van 200.000 m2 bedient GVT Transport & Logistics dagelijks haar klanten. GVT beschikt over een fijnmazig distributienetwerk met hubs in Tilburg, Apeldoorn, Alkmaar, Veendam, Waddinxveen en Willebroek (BE). Vanuit deze locaties wordt er dagelijks op meer dan 6000 adressen geleverd. Begin 2022 wordt een zevende locatie in Echt (zuid Limburg) aan het netwerk toegevoegd en zal de bouw van een nieuwe locatie in Berkel en Rodenrijs worden afgerond.

De transactie

In het kader van de groeidoelstellingen van GVT Transport & Logistics  is de aandeelhouder op zoek gegaan naar een strategische partner om deze groei te kunnen faciliteren. In ID Logistics heeft GVT Transport & Logistics  deze strategische partner gevonden, waardoor zij voor haar klanten verder kan bouwen aan het bedrijf en daarmee blijvend een hoge mate van toegevoegde waarde kan leveren.

De overname creëert een sterke speler in een consoliderende markt waarbij er in de komende jaren verder geïnvesteerd zal worden in de uitbreiding van het transport -en logistieke netwerk in de Benelux. De nadruk zal worden gelegd op het leveren van betrouwbare, milieuvriendelijke en innovatieve end-to-end oplossingen.

De koper

ID Logistics is een internationale groep voor contractlogistiek, met een omzet van 1.643 miljoen euro in 2020. Het bedrijf heeft meer dan 340 vestigingen in 17 landen, met een totale oppervlakte van 6 miljoen m² in magazijnen in Europa, Amerika, Azië en Afrika. ID Logistics heeft 21.500 werknemers. Met een evenwichtige klantenportefeuille in sectoren zoals retail, industrie, detailhandel, gezondheidszorg en e-commerce, biedt ID Logistics technologische oplossingen die gericht zijn op duurzame ontwikkeling.

De Jong Accountants en Adviseurs begeleidde GVT Transport & Logistics gedurende het volledige traject in nauwe samenwerking met IBS Corporate Finance.

De toekomst

GVT Group of Logistics zal zich in de toekomst  nog verder gaan toeleggen op de ontwikkeling van de multi- en intermodale activiteiten van BTT Multimodal Container Solutions. Deze activiteiten concentreren zich op en rond de logistiek van containers over het water en via het spoor (en de combinatie ervan). De schaalvergroting die zich wereldwijd afspeelt is enorm en daarin zal containerlogistiek een belangrijke rol gaan spelen.

BTT Multimodal Container Solutions is dé specialist op het gebied van duurzaam transport en handling van containers, zowel nationaal als internationaal. Vanuit meerdere eigen barge- en railterminals in Nederland hebben zij wekelijks vele tientallen verbindingen van en naar de zeehavens in Rotterdam en Antwerpen. Jaarlijks besparen zij op die manier meer dan 20 miljoen trucking kilometers, waardoor wordt bijgedragen aan een forse reductie van CO2 uitstoot.

Zij heeft internationale treinverbindingen met Oost-Europa en een groeiend aantal bestemmingen in China, waarmee zij een duurzame, veilige en efficiënte oplossing bieden voor containertransport over lange afstanden.

De onderneming heeft flinke groeidoelstellingen geformuleerd. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: de onlangs geopende overslagterminal in Bergen Op Zoom, de uitbreiding van de activiteiten in Polen en de uitbreiding van de spoorverbindingen met en in China.

Informatie

Wil je meer informatie over begeleiding van soortgelijke trajecten? Neem dan even contact op met Remi van Liempd.

RvanLiempd@dejongacc.nl
+31 73 656 25 81